Telema liidestus

Põhjalikuma info kellele ja miks Telema vajalik või kasulik on leiate Telema enda kodulehelt aadressil telema.ee.

Lühidalt on Telema EDI (Electronic Document Interchange) operaator. Lihtsamas keeles võimaldab Telema kahel tehingupartneril kauba müügi ja saatmisega seonduvaid dokumente täielikult elektrooniliselt hallata. Sh siis müügitellimus, saateleht, kinnitus kui ka lõpuks arve. Selle jaoks pakub Telema EDI Supplier lahendust millest SimplBooksis on lahendatud nii 2DOC kui ka 4DOC versioonid. Lisaks on SimplBooksis sama liidestuse kaudu võimalik ka Telema eFlow lahendus ehk siis saabunud e-arved Telemast otse SimplBooksi laadida.

Telema liidestuse aktiveerimiseks on sul tarvis esmalt leping sõlmida Telemaga. Kui see on tehtud, siis SimplBooksis tuleks peamenüüst avada “Seaded -> Liidestused” ja avanevast nimekirjast valida “Telema” liidestus.

Liidestuse aktiveerimiseks vajalikud väärtused leiad Telema keskkonnast kui oled sisse loginud. Kui API võti on loodud tuleb “Kanali ID” ja “API võti” kopeerida SimplBooksis vastavatele väljadele. Lisaks saab SimplBooksis valida kas soovid kasutada ainult EDI Supplier liidestust või ka eFlow liidestust.

Kui liidestus on edukalt aktiveeritud ilmuvad SimplBooksis lisavõimalused müügitellimuste nimekirja kus on võimalik edaspidi importida müügitellimusi ja saatelehtede kinnitusi Telemast ning imporditud müügitellimustel on lisaks võimalus saata elektrooniline saateleht tellijale.

Tavapärane dokumentide voog 2DOC ja 4DOC puhul on järgmine:

2DOC: Müügitellimus >> Müügiarve
4DOC: Müügitellimus >> Saateleht >> Kinnitusleht >> Müügiarve

Näidatud dokumendivoos on müügitellimused imporditavad Telemast, saatelehed saadetavad Telemasse, kinnituslehed imporditavad Telemast ja müügiarve lõpuks taas saadetav Telemasse.

Lisaks tekib e-arve väljasaatmise võimalus Telema kaudu müügiarvetele ning kui olete aktiveerinud ka eFlow liidestuse, siis tekib ostuarvete nimekirja ostuarvete importimise võimalus Telemast.

EDI Supplier liidese edukaks kasutamiseks on kindlasti vaja SimplBooksi sisestada või importida enda tootevalik (artiklid). Toodete (artiklid) külge on võimalik talletada nii tootja/tarnija (teie) toote kood kui ka EAN kood (GTIN). Juhul kui teil nö ettevõtte sisest tootekoodi ei ole, siis peaks EAN koodi sisestama toote (artikli) üldisele koodi väljale, mis on SimplBooksis kohustuslik. Importimisel püüab SimplBooks esmalt artikleid tuvastada tarnija koodi alusel ja seejärel EAN (GTIN) koodi järgi.

Olgu veel ära mainitud, et SimplBooksi poolt liidestuse aktiveerimise ega kasutamise eest täiendavat lisatasu ei rakendu ning Telema liidestus on kättesaadav juba START paketis.

Kas kasutusjuhendist oli abi?

Seotud juhendid

Teie tagasiside on meile oluline - Kirjuta kommentaar: