Kasutajate grupid

Kasutajate grupid on loodud selleks, et ei peaks igale kasutajatele erinevaid õigusi looma, vaid piisab sobiva grupi valimisest.

Seaded -> Kasutajad -> Kasutajate grupid (üleval paremas nurgas sinine link)

Eelseadistatud kasutajate grupid:

  1. Administraator – täielike õigustega keskkonna kasutaja (vaatamine, muutmine, kustutamine)
  2. Raamatupidamine – mõned õigused on puudu täielikest õigusest (nt kasutajate lisamine, liidestuste aktiveerimine ja muutmine)
  3. Müügiosakond – lubatud näha, muuta ja lisada vaid müügiga seotud dokumente ja aruandeid, kustutamine ei ole lubatud
  4. Ostuosakond – lubatud näha, muuta ja lisada vaid ostudega seotud dokumente ja aruandeid, kustutamine ei ole lubatud.

Grupi õigustega tutvumiseks klikake grupi nimetusel. Nüüd avaneb õiguste ülevaade. Kui pärast erinevate gruppide õiguste ülevaatamist tundub, et just Teile sobiv grupp puudu on, siis saate selle juurde lisada klikates kasutajate gruppide nimekirjas nupul UUS GRUPP

Õigused jagunevad kolmeks:

  • Vaatamine – andmeid saab näha, aga mitte muuta ja kustutada
  • Muutmine – saab näha, lisada ja muuta andmeid, kuid mitte kustutada salvestatud andmeid
  • Kustutamine – eeldab, et lubatud on ka vaatamine ja muutmine. Kasutajal on ka võimalik kustutada sisestatud andmeid.

.
Kasutajate grupi õiguste muutmiseks või grupi kustutamiseks tuleb klikata Toimingud menüüs vastaval lingil.

Kui olete klikkinud Muuda kasutajate gruppi, saate hakata lisama või ära võtma kasutajate grupi õigusi.

õiguse andmiseks

 õiguse keelamiseks

Kui vajalikud muudatused on tehtud, kinnitage need nupuga Salvesta, muudatuste tühistamiseks on nupp Katkesta.

Juhendi, kuidas muuta kasutaja salasõna, leiab siit:
Salasõna muutmine

Kas kasutusjuhendist oli abi?

Seotud juhendid

Teie tagasiside on meile oluline - Kirjuta kommentaar: