Ostuarve sisestamine – laokaubad

Lattu arvele võetava kauba soetamise arve sisestamisel on soovitav, et eelnevalt oleks artiklid lisatud. Uue artikli saab lisada küll ka arve sisestamise käigus, kuid see tähendab, et artiklite andmeid tuleb pärast täiendama minna. Kui on vaja lisada suurem hulk artikleid, saab need ka importida programmi.

Lisage uus ostuarve, alustage tarnija ja arve üldandmete täitmisest. Arve ridadel on oluline kõigepealt valida artikkel.

  1. Artikkel – määrake artikkel esimesena
  2. Konto – laokonto, millel peetakse arvestust kauba ostuhinnas. See täidetakse automaatselt artikli kaardi andmetega.
  3. Sisu – artikli kaardil “Nimetus” väljale sisestatud info.
  4. Kogus – ostetud kogus
  5. Summa – rea kogusumma. Lahtri alumises pooles näidatakse ühe ühiku hinda.

Kui vajalikud artiklid on ostuarvele lisatud ja arve salvestatakse, koostab süsteem automaatselt lao sissetuleku. Sissetuleku dokumendi numbrit (numbreid) näete “Laokanne” paneelil. Antud näites on ostuarvel artiklid, millel on erinevad laokontod ja vastavalt sellele on sissetulekud erinevatesse ladudesse.

Ühendusesiseselt soetatud laokaupade ostuarve sisestamisel on vaja tähelepanu pöörata käibemaksu liigile ja käibemaksu aruande seadete täiendamisele (esimesel ühendusesisese laokauba ostuarve lisamisel). Täpsemat info saab selle kohta juhendist Ühendusesiseste ostude kajastamine – laokaubad.
Täiendavate küsimuste korral kirjutage meile support@simplbooks.ee

Kas kasutusjuhendist oli abi?

Seotud juhendid

Teie tagasiside on meile oluline - Kirjuta kommentaar: